top of page
álomtündér csecsemő alvás

Szia, Imola vagyok.

Alvási tanácsadó és anyuka. Szeretnék segíteni a gyermekednek, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű alvást kapjon, így te is nyugodtan pihenhetsz éjszaka.

Amikor az első babámat vártam, a lehető legtöbb felkészítő tanfolyamra elmentem. Részt vettem szülés felkészítőn, szoptatási tanácsadáson, elolvastam mindent, ami az újszülöttkorral, gyermekneveléssel kapcsolatos. Ám semmilyen tanfolyam, cikk vagy könyv nem említette a baba alvását, annak fontosságát és legfontosabb jellemzőit. Ettől függetlenül teljesen felkészülve éreztem magam.

 

Amikor megszületett a kislányom, a szívünk tele volt örömmel és szeretettel. Minden szuperül alakult, leszámítva azt, hogy olykor hosszú órákon keresztül nem aludt a kisbabánk, és sokat sírt közben. Amikor el is aludt, nem tudtam letenni őt a kiságyába, mert azonnal felkelt. Pár hetes volt már, amikor befizettem egy újabb tanfolyamra, ami az újszülöttek egészséges alvási szokásainak kialakításáról szólt. Ezt követően tudtam, hogyan segíthetek a babámnak aludni. Hamarosan elkezdett a kislányom hosszabban aludni: 8 hetes korában már éjszakánként többnyire 8 órát aludt egyhuzamban, 5 hónapos korában pedig 12 órát éjszaka, és további 3-at napközben. A legjobban mégis annak örültem, hogy nem volt semmi stressz az alvás és az altatás körül, mosolyogva ment a kiságyba, mosolyogva kelt, és kipihent volt napközben.

A kislányom sikeres alvása ösztönzött arra, hogy jobban elmélyüljek az alvás tudományában, így képes leszek másoknak is segíteni. Elvégeztem az alvási tanácsadói kurzust a The Cradle Coach Academy-n, ami egy nemzetközileg is elismert tanfolyam. Ezzel felvételt nyertem az Association of Professional Sleep Consultants csoportba is. Azóta számos családdal dolgoztam együtt sikeresen, és alig várom, hogy még több babának és szüleinek segíthessek megfelelő alváshoz jutni. Leszel te a következő, akin segíthetek?

Az Álomtündér filozófiája

Az alvás nemcsak a babának, de a szülőknek is nagyon fontos, tulajdonképpen mindenki számára alapvető szükséglet. A baba fejlődésére óriási hatással van a pihentető, megfelelő mennyiségű alvás. Kutatások bebizonyították, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen jól és eleget alszanak, jobban teljesítenek az iskolában, jobb a memóriájuk, és kevesebb esetben fordul elő viselkedési zavar. A baba hangulata, kiegyensúlyozottsága nagyban függ a szülő állapotától is. Sokkal jobban funkcionál a felnőtt test és elme is, ha megfelelő mennyiségű és minőségű alváshoz jutott. Ráadásul kisebb az esélye a szülés utáni depresszió előfordulásának is, ha megfelelően ki tudja magát pihenni a szülő.


Az Álomtündér alapvető filozófiája, hogy közös erővel érjük el azt a kívánt állapotot az alvással kapcsolatban, ami a családoknak a legideálisabb, amire a babának leginkább szüksége van. Minden esetben figyelembe veszem a baba életkorát, személyiségét, eddigi szokásait, és minden egyebet, ami hatással van az alvására. A tőlem telhető legjobb módon segítek mindenkinek, hogy úgy tegyetek a jobb alvás érdekében, hogy mindenki komfortosabban érezze magát. Számos módszerrel dolgozom, minden tényadatokon alapuló kutatással alátámasztott hatékonyságú és biztonságú. Minden esetben támogatom a családot az általa választott módszer kivitelezésében a leghatásosabb, legjobb eredmény elérése érdekében.

álomtündér baba alvás

Mi a helyzet a sírással?

 

A baba sírással fejezi ki, ha valami nem tetszik neki, például ha bizonyos szokásain változtatunk. Ez teljesen természetes, alapvető kommunikációs eszköze. Azonban, ha szeretnénk változást a kicsi alvásával kapcsolatban, akkor a legtöbb esetben bizonyos szokásokon változtatni kell. Amikor egy alvási tervet elkészítek, az általában tartalmaz olyan változtatási javaslatokat, amelyek eleinte feltehetően ki fogják váltani a baba nemtetszését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a síró babát magára hagyjuk. Semmi olyan nem történik a tréning alatt, ami a babára negatív hatással lenne. A módszerek alapos klinikai kutatásokon alapulnak, évtizedes kidolgozás, szakemberek sok évtizedes tapasztalat alapján, több ezer családnak segített már mindegyik módszer. Számos módszerrel dolgozom, amelyeket a család és a baba igényeire szabunk, és a szülők végig segítik a kicsit a tanulási folyamatban. Minden esetben arra biztatom a családot, hogy az alvásterv kialakításával kapcsolatos összes igényüket osszák meg velem, hogy a számukra legkomfortosabb módszert válasszuk ki, hiszen nagyon fontos, hogy kényelmesen érezzék magukat a tervvel kapcsolatban. A program ideje alatt tapasztalt sírás szerencsére semmilyen negatív hatással nincs se a babára, se a baba-szülő kapcsolatra vonatkozóan.

Készen állsz az átaludt éjszakákra és a kipihent, boldog reggelekre?
bottom of page